Medlemsmöte

 

 

LTS medlemsmöte tisdag den 16 april klockan 19.00

 

Möteslokal: Rehnsgatan 20, 6 tr. Stockholm

 

Välkommen till öppet möte, där en nutida tolkning av Stig Carlssons 4-vägare presenteras

 

 

Det är Johan Thollander som under Ingvar Öhmans högtalarbyggkurs 2023 började bygga dessa. De är tänkta att avvika så lite som möjligt från Stigs patent men innehåller förstås moderna element. Mer än så avslöjas inte nu utan ni får ta er till LTS lokal och lyssna själva.

Mötet är öppet även för andra än LTS-medlemmar så om ni har en intresserad vän så är även han/hon välkommen att vara med.

För de som inte kan närvara fysiskt kommer mötet att strömmas på LTS YouTube-kanal. Länk kommer att läggas upp här på webbplatsen en dag före mötet. Vi kommer även att spela in mötet som därmed även kommer att kunna ses i efterhand.

I sedvanlig ordning bjuds det på fika och trevligt umgänge i pausen.

 

 

Hjärtligt välkomna

Ljudtekniska Sällskapets styrelse

 

 

 

Johan hälsar och tackar Ingvar Öhman för allt och för en fantastisk högtalarbyggkurs. Johan hälsar och tackar även Rick Conradsson och Ronnie Eriksson som agerat bollplank i projektet samt sistnämnde även för hjälp med formidabla 3d utskrifter.

 

 

                                                       

 

 

Livesända medlemsmöten i LTS

Sedan hösten 2022 sänder LTS medlemsmöten via internet och i vissa fall spelas de även in, för att du som medlem ska kunna se dem i efterhand. Dock har respektive möteshållare vetorätt vad gäller detta så den som vill hålla möte men inte vill att mötet ska strömmas eller spelas in är i sin fulla rätt att besluta om detta, inklusive mellantinget att mötet strömmas men inte spelas in.

Tekniska lösningar och behövlig utrustning provas nu för att vi ska hitta ett rimligt lätthanterligt sätt att genomföra strömning och inspelning. Under tiden vi provar oss fram hoppas vi på förståelse för att det kan ta ytterligare någon tid innan allt fungerar perfekt vilket är vår målsättning på lite längre sikt.

Vi tittar även på möjligheten att få igång dialog mellan möteshållare och fysiskt närvarande publik på ett sätt som även fungerar för de som är med via internet. Någon lösning med mikrofon till de som tar till orda i publiken torde komma att behövas.

Olika medlemsmöten i Ljudtekniska Sällskapet kan tänkas ha lite olika upplägg och fokus vad gäller genomförandet. Som regel torde dock mötena vara att betrakta som fysiska möten som även strömmas och spelas in. Det innebär bland annat att kommentarer från internetdeltagare inte löpande kommer att kunna uppmärksammas även om tanken är att strömningsteknikern på plats ibland kan ta till orda och vidarebefordra inkomna frågor och synpunkter. Vi får helt enkelt hjälpas åt efter bästa förmåga för att göra våra fantastiska medlemsmöten så trevliga och tillgängliga som möjligt.

 

Följ våra möten via vår YouTube-kanal

Som medlem i Ljudtekniska Sällskapet kan du ta del av våra möten i realtid eller se dem i efterhand. Mötena är alltid välbesökta, med ämnen som spänner över ett stort område; allt från kuplettsång och barbershop till inspelningsteknik och faslinjäritet hos högtalare. Under fliken ”Tidigare möten” kan du låta dig inspireras (eller förfäras) över de möten du missat.

Nyfiken på LTS och våra kommande möten, Bli medlem.

Via länken Inspelade möten kommer du som är medlem direkt till sidan där du hittar allt inspelat material på vår YouTube-kanal.

  • torsdag 08 december 2022
  • 08:00

Julmöte torsdag 8/12 kl. 19.00

Varmt välkommen till Ljudtekniska Sällskapets traditionsenliga julbasar som i år kompletteras med musikspelning från de som inspireras av det.

 

LTS möteslokal: Rehnsgatan 20, 6tr, Stockholm. (T-bana: Rådmansgatan)