Medlemsmöte

 

 

Välkommen till skivsläppsmöte och livekonsert

tisdag 12 december kl 19.00,

 

med en av världens främsta barbershopkvartetter

 

Svenska Lemon Squeezy rankas som en av världens främsta barbershopkvartetter med en lång rad internationella framgångar från turnéer runt om i världen; senast i somras till USA och Japan. Detta unika LTS-möte är samtidigt ett skivsläppsmöte och en livekonsert. Under mötet finns det möjlighet att köpa cd-skivan och även få sitt exemplar signerat.

 

Lemon Squeezy har spelat in cd-skivan på Studio Blue för högsta anspråk både vad gäller musiken och ljudkvaliteten. Dessutom har inspelningarna gjorts på ett för genren ovanligt sätt för att fånga alla aspekter av det musikaliska uttrycket och naturtrohet under utmärkta akustiska förutsättningar.

 

  • Utrustningen på Studio Blue: Linear Transient Response, LTR, vilket betyder state of the art-prestanda.
  • Mikrofoner: ett unikt selekterat par Earthworks QTC1 med en tonkurva inom
    +/– 0,25 dB inom frekvensområdet 20–20 000 Hz.
  • Mikrofonkablar: specialutvecklade med extremt låg kapacitans < 45 pF/m; inga omkopplingsboxar eller kopplingsväxlar mellan mikrofon och mikrofonförstärkare.
  • Mikrofonförstärkare: specialkonstruerad med extremt låg distorsion, enastående dynamisk linjäritet och frekvensomfång 0,3–200 000 Hz – 3 dB.
  • A/D-omvandlare: Avid HD I/O, 96 kHz samplingsfrekvens, 24 bitars upplösning.
  • Teknisk produktion: cd-mastern är gjord direkt från originalmastern helt utan alla former av ljudpåverkande processering.

 

I pausen bjuder vi som vanligt på fika och bulle samt ytterligare möjlighet att köpa CD.

 

Detta möte kommer att strömmas live på vår YouTube-kanal och kan följas av inloggade medlemmar. E-post med länk samt portkod till fastigheten kommer att skickas dagen innan mötet.

 

LTS möteslokal: Rehnsgatan 20, 6tr, Stockholm. (T-bana: Rådmansgatan)

 

 

Varmt välkommen,

Styrelsen

 

 

 

 

 

 

 

                                                       

 

 

Livesända medlemsmöten i LTS

Sedan hösten 2022 sänder LTS medlemsmöten via internet och i vissa fall spelas de även in, för att du som medlem ska kunna se dem i efterhand. Dock har respektive möteshållare vetorätt vad gäller detta så den som vill hålla möte men inte vill att mötet ska strömmas eller spelas in är i sin fulla rätt att besluta om detta, inklusive mellantinget att mötet strömmas men inte spelas in.

Tekniska lösningar och behövlig utrustning provas nu för att vi ska hitta ett rimligt lätthanterligt sätt att genomföra strömning och inspelning. Under tiden vi provar oss fram hoppas vi på förståelse för att det kan ta ytterligare någon tid innan allt fungerar perfekt vilket är vår målsättning på lite längre sikt.

Vi tittar även på möjligheten att få igång dialog mellan möteshållare och fysiskt närvarande publik på ett sätt som även fungerar för de som är med via internet. Någon lösning med mikrofon till de som tar till orda i publiken torde komma att behövas.

Olika medlemsmöten i Ljudtekniska Sällskapet kan tänkas ha lite olika upplägg och fokus vad gäller genomförandet. Som regel torde dock mötena vara att betrakta som fysiska möten som även strömmas och spelas in. Det innebär bland annat att kommentarer från internetdeltagare inte löpande kommer att kunna uppmärksammas även om tanken är att strömningsteknikern på plats ibland kan ta till orda och vidarebefordra inkomna frågor och synpunkter. Vi får helt enkelt hjälpas åt efter bästa förmåga för att göra våra fantastiska medlemsmöten så trevliga och tillgängliga som möjligt.

 

Följ våra möten via vår YouTube-kanal

Som medlem i Ljudtekniska Sällskapet kan du ta del av våra möten i realtid eller se dem i efterhand. Mötena är alltid välbesökta, med ämnen som spänner över ett stort område; allt från kuplettsång och barbershop till inspelningsteknik och faslinjäritet hos högtalare. Under fliken ”Tidigare möten” kan du låta dig inspireras (eller förfäras) över de möten du missat.

Nyfiken på LTS och våra kommande möten, Bli medlem.

Via länken Inspelade möten kommer du som är medlem direkt till sidan där du hittar allt inspelat material på vår YouTube-kanal.

  • onsdag 18 oktober 2023
  • 08:00

En kväll med Ingvar Öhman och Andreas Lindén från Hifi Kit samt Linden Audio.

Det kommer att bli en berättelse om Carlsson OA-61 samt dess historik och anor från 80-talaren OA-51 som konstruktionen bygger på och ersätter.

                              

Tid: kl.19.00

LTS möteslokal: Rehnsgatan 20, 6tr, Stockholm. (T-bana: Rådmansgatan)